Beyler selam, başım dertte. Bizim 2011 model Ford Focus 1.6 TDCI emektarla bugün istasyona gittik ama sonuç hüsran. Kağıtta değerler tavan yapmış görünüyor, haliyle egzoz muayenesi geçmedi ne yapmak lazım diye kara kara düşünmeye başladım. Araba 245 bin kilometrede, aslında gidişinde falan çok bir sıkıntı hissetmiyordum ama son zamanlarda dip gaz yapınca hafiften bir siyah duman atma mevzusu başlamıştı, pek önemsememiştim.
Sanayideki bizim emektar ustaya götürdüm, bilgisayara bağladık. Oksijen sensörü (lambda) verileri biraz dalgalı çıkıyor dedi ama kesin ondan mıdır emin olamadı. EGR valfi kurum bağlamış olabilir ya da katalizör dolmuştur diyorlar. Bir de arıza lambası yakmıyor meret, yaksa en azından bir yerden tutunup arızayı bulacağız. Daha önce başına gelen var mı? Kat iptali falan yaptırmak istemiyorum, aracın orijinalliği bozulmasın ama bu emisyon değerlerini düşürmenin garantili yolu nedir?
Birkaç kişi enjektör temizleyici katkı at, üçüncü viteste yüksek devirde 20-30 km sür motoru aç, kurumları atar geçer dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi. İçinizde bu sorunu yaşayıp da parça değiştirmeden veya nokta atışı tamirle çözen var mı? Muayene süresi de doluyor, ceza yemeden halletmem lazım. Şimdiden fikir veren herkese teşekkürler.