Bizim 2012 model Jetta 1.6 TDI dsg var, 185 bin kilometrede daha. Geçen hafta yolda giderken bir anda göstergede o meşhur sarı lamba yandı. Başta önemsemedim kendi kendine söner diye düşündüm ama şimdi ne zaman kontağı çevirsem direkt karşımda duruyor. Sanayideki emektar ustaya götürdüm, bilgisayara bağladık sağ ön teker hız sensörü sinyal yok hatası verdi. Usta sensörü söktü temizledi, kablolarda oksitlenme var mı diye baktı, soketleri kontrol etti ama nafile; hata siliniyor, araba 10 metre gitmeden lamba yine yanıyor. Hatta ABS beyni revizyon isteyebilir ya da sigorta kutusunda bir temassızlık olabilir dedi, kafam iyice karıştı. Frenlerde bir tutmama hissetmiyorum ama sert asıldığımda tekerler kızaklıyor, ABS devreye girmiyor belli ki.
Şimdi asıl mevzu şu; benim haftaya muayene randevum var ve bu halde gitmeye çekiniyorum. İnternette bir sürü bilgi kirliliği var, kimisi ABS güvenlik sistemidir, lamba yanarsa ağır kusur sayılır diyor, kimisi frenlerin tutuyorsa sorun olmaz diyor. Kafamda tek bir soru var: Bu ABS ışığı neden yanar muayeneden geçer mi? Eğer geçmiyorsa boşuna gidip harç yatırmayayım, önce o sensörü veya beyni bir şekilde hallettireyim. Daha önce bu şekilde gösterge lambası yanıp da TÜVTÜRKten sorunsuz geçen oldu mu yoksa direkt git tamir ettir gel mi diyorlar? Bir de bu işin maliyeti ne olur, beyin tamiri yaptıran varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?