Beyler selam, başım dertte. 2014 model 185 bin km’deki Focus’umla geçen ay hanımın memlekete gittik, gitmez olaydım. Araba üç gün boyunca bahçe fıskiyesinin dibinde yatmış, su da kireçli kuyu suyuymuş. Güneşin alnında o su camda bir kurumuş, şimdi camın her yeri bembeyaz harita gibi oldu. Silecekleri çalıştırınca gıy gıy ötüyor, camın üstündeki yağmur sensörü kireç tabakası yüzünden yolu algılayamıyor, silecekler saçma sapan hızlarda çalışmaya başladı. Kendi imkanlarımla sirkeli su, karbonat, limon ne varsa denedim ama banamısın demiyor; tırnağımla kazıyorum yine de çıkmıyor, sanki camın gözeneklerine işlemiş meret.
Sanayide bizim kaportacı bir usta var, ona gösterdim abi buna pasta cila vurursak camı çizeriz, senin buna özel asitli bir solüsyon bulman lazım dedi. Hani fıskiye motoru falan mı tıkandı da su az geliyor diye düşündüm ama fıskiyeler sağlam, su tazyikli geliyor. Ama silecekler camdaki o pürüzlü tabaka yüzünden o kadar zorlanıyor ki yakında silecek beyni ya da sigortası yükten dolayı yanacak diye korkuyorum. Daha önce bu dertle uğraşan, camı çizmeden bu pisliği temizleyen oldu mu? Bu camdaki kireç lekeleri nasıl çıkar Allah rızası için bir yol gösterin. Piyasadan aldığım o ucuz spreylerin hiçbir faydası olmadı, gece karşıdan far gelince cam resmen parlıyor, önümü göremiyorum.