Beyler selam, 2014 model 165 bin kilometredeki Golf 7 aracımda bugün sabah işe giderken başıma hiç hesapta olmayan bir iş geldi. Yolda normal hızda giderken araba bir anda çekişten düştü, sanki arkadan birisi aracı geri çekiyormuş gibi kasılmaya başladı. Tam o esnada kadranda motor arıza lambası sarı yanıp sönüyor uyarısını gördüm. Işık sabit de yanmıyor, bildiğin flaşör gibi sürekli çakar yapıyor. Araba rölantideyken de aşırı sarsıntılı çalışıyor, vites topuzu bile titriyor, sanki motor yerinden fırlayıp çıkacakmış gibi bir balanssızlık var.
Hemen sağa çekip kontağı kapattım biraz bekledim ama tekrar çalıştırınca yine aynı terane devam etti. Bizim sanayideki ustayı aradım, ateşleme bobini ya da bujilerden biri kesmiştir, yanma odasında düzensizlik vardır diyor ama emin olamadım. Geçen ay oksijen sensörü ile ilgili bir hata vermişti, bilgisayara bağlayıp sildirmiştik acaba o meret mi yine arıza çıkardı? Bir de bu aralar EGR valfi tarafında bir kurumlanma vardı, usta bir ara gel temizleyelim demişti vakit bulup gidemedim. Araba şu an resmen gaz yemiyor, yokuşta falan kalkması imkansız gibi bir şey.
İşin kötüsü bu sarı ışığın yanıp sönmesi durumunda katalizöre çiğ yakıt gider, sistemi eritir falan dediler, iyice korktum. Acaba beyin (ECU) tarafında bir kısa devre ya da sensör soketlerinde bir oksitlenme mi yaşıyoruz? Motorun sesi çok değişti, sanki üç silindir çalışıyor gibi patırtılı bir ses geliyor. Başına daha önce böyle bir durum gelen, şuraya baktır kesin oradandır diyecek birisi varsa fikirlerinizi bekliyorum. Çekiciyle sanayiye girmeden önce kendim kontrol edebileceğim bir sigorta veya kablo yeri var mıdır?