Beyler 2016 model 1.6 TDI Passat var, araç 145 bin kilometrede. Geçen hafta kışlık lastikleri taktırdım, taktırdıktan bir iki gün sonra kadranda sarı lamba yandı. Menüden ayarlara giriyorum, lastik basınçlarını kaydet diyorum, onaylıyor ama iki dakika sonra yine uyarı veriyor. Bu lastik basınç sensörü söndürme işini bir türlü beceremedim, ne yaptıysam ekrandan gitmiyor. Lastikçiye geri gittim, havaları kontrol etti hepsi tam 32 PSI basılı ama lamba inatla yanmaya devam ediyor.
Sanayide bir elektrikçiye gösterdim, cihazı bağladı ama net bir şey söyleyemedi. Adam belki jantın içindeki sensörlerin pili bitmiştir ya da valf kısmında bir sıkıntı vardır dedi. Bir de bu modellerde ABS sensörü üzerinden devir sayısına göre ölçüm yapıyormuş sanırım, acaba porya tarafındaki soketlerde bir oksitlenme mi var yoksa direkt konfor beyni mi tetikliyor anlamadım. Sigorta kutusuna da baktık, TPMS ile ilgili bir sigorta mı attı acaba dedik ama hepsi sağlam çıktı.
Daha önce başına gelen, çözüm bulan var mı? OBD üzerinden mi müdahale etmek lazım yoksa bu lastik basınç sensörü söndürme işleminin bilmediğim gizli bir resetleme tuşu, bir kombinasyonu falan mı var? Servise gidip dünya para bayılmak istemiyorum, usta usta gezmekten de yoruldum. Arıza lambası yanınca insanın canı sıkılıyor, tecrübesi olanlar bir el atsın.