Beyler selam, 2012 model Jetta 1.6 TDI aracım var, henüz 185.000 kmde. Geçen hafta yoğun bir yağmura yakalandım, camı hafif aralamıştım içeri biraz su girmiş olabilir. O günden beri şoför tarafındaki sol ön cam düğmesi çalışmıyor. Düğmeye basıyorum ne tık sesi geliyor ne de motor zorlanıyor, tamamen tepkisiz kaldı. İşin garibi, şoför tarafındaki o ana panelden diğer üç camı da kontrol edemiyorum ama yolcular kendi kapılarındaki düğmelerden camları açıp kapatabiliyor.
Bugün bizim buradaki sanayide bir elektrikçiye gösterdim, adam kapı döşemesini sökmeden önce direksiyonun altındaki sigorta kutusu üzerinden bir kontrol yaptı ama sigortalarda herhangi bir atma görünmüyor. Usta, belki soketlerde oksitlenme olmuştur ya da konfor beyni dediğimiz ünite su aldığı için komut göndermiyordur dedi. Eğer sorun düğme takımındaysa internetten yan sanayi bir parça alıp kendim takmayı düşünüyorum ama konfor modülü gibi elektronik bir sıkıntı varsa boşuna masraf yapmayalım diyorum.
Daha önce başına bu tarz bir durum gelen, özellikle bu model grubunda cam düğmesi çalışmıyor şikayetiyle servise veya ustaya giden var mı? Kapı içindeki kablo tesisatında kopma olma ihtimali nedir? Ya da bu işin çözümü illa o ana paneli komple değiştirmek mi, oksitlenme temizleyici spreylerle falan kurtarabilir miyiz? Tecrübesi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim, her seferinde otopark girişlerinde kapıyı açmak zorunda kalıyorum.