Beyler selam, 2016 model 1.6 Advance paket Corolla aracım var, şu an 142 bin kilometrede. Geçen hafta sonu Bolu rampalarını tırmanırken araç bir anda devirden düştü ve ekranda kırmızı puntolarla Toyota Corolla CVT şanzıman ısınma uyarısı çıktı. Araba bir anda kendini korumaya aldı, gaza basıyorum ama devir yükselmiyor, 40-50 km hızı geçemedim. Kenara çekip dörtlüleri yaktım, bir 20 dakika bekleyince uyarı silindi ama eve dönene kadar diken üstünde geldim. Aracı fazla zorlamadan sakin sakin getirdim ama bu durum canımı çok sıktı.
Bugün bizim buradaki sanayiye uğradım, bilgisayara bağladık ama kalıcı bir hata kodu düşmemiş. Usta şanzıman yağı soğutucusu tıkanmış olabilir ya da şanzıman beyni (TCU) içerisindeki ısı sensörü saçmalıyor olabilir dedi. Aslında şanzıman yağını 100 bin bakımında yetkili serviste değiştirtmiştim ama acaba kullanılan yağın viskozitesi mi uygun değil ya da selenoid valfi grubunda bir tıkanıklık mı var diye düşünmüyor değilim. Şanzıman muhafazasının olduğu yere dokunduğumda dışarıdan bile acayip bir sıcaklık hissediliyor.
Daha önce başına bu tarz bir iş gelen var mı? Şanzıman revizyonuna girmeden, yani işin maliyeti iyice katlanmadan neye bakmak lazım? Bazı forumlarda ek şanzıman soğutma radyatörü taktıranları gördüm ama bu modellerde böyle bir kronik sorun var mı merak ediyorum. Bir de oksitlenme falan yapmış bir kablo ya da gevşek bir soket bu uyarıyı tetikler mi? Eğer çözüm bulamazsak şanzıman kucağımıza kalacak gibi duruyor, tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.