2015 model 182 bin km’deki BMW 3 serisi aracımı hafta sonu parlasın diye sanayiye götürdüm, başıma gelmeyen kalmadı. Elemana özellikle söyledim bak araba siyah renk, dikkat et diye ama çocuk herhalde daha önce hiç makine tutmamış. Dükkanın içinde florasan ışığında çok güzel duruyordu ama sabah işe giderken güneş bir vurdu, kaputun üstü resmen örümcek ağı gibi olmuş. Bu pasta cila hareleri nasıl giderilir diye kara kara düşünüyorum şimdi. Boya kalınlık ölçer ile ölçtük, vernik tabakası çok şükür hala yerinde ama her yer hologram dolu.
Adamlar çalışırken herhalde kaputun altındaki sigorta kutusuna ya da krank mili sensörü soketine su kaçırdılar, araba bir ara stop etmeye başladı. Oksitlenme olmasın diye kontak spreyiyle temizleyip kuruttuk da o sorun şimdilik düzeldi. Ama şu boyadaki hareler bütün keyfimi kaçırdı. Usta seramik kaplama yaparsak geçer diyor ama ben bu herife bir daha günahımı bile teslim etmem.
Kendi imkanlarımla bu işi çözebilir miyim yoksa profesyonel bir detailing dükkanına mı gitmem lazım? İnce aşındırıcı ve yumuşak bir pedle geçsem boyayı iyice bitirir miyim? Orbital makineyle finisaj yaparsak bu görüntüyü tamamen yok edebilir miyiz? Siyah araç tecrübesi olanlar bir el atsın, arabadan soğudum resmen.