2012 model Opel Astra J kasa aracım var, şu an 185 bin kilometrede. Geçen yazın sıcağından sonra arka taraftan yavaş yavaş bırakmaya başlamıştı ama şu an resmen arka koltuktakilerin kafasına değiyor. Güneşin altında kalınca iyice kendini saldı, sanırım içindeki süngerimsi yapı zamanla özelliğini yitirmiş ve dökülmeye başlamış. Kapı kenarlarındaki fitilleri söktüm biraz baktım, tavan sacıyla döşeme arasındaki o ince sünger resmen kum gibi dağılıyor. Sanayide bir döşemeciye uğradım, komple sökülüp kumaşın değişmesi lazım dedi ama fahiş bir fiyat istedi.
Ben bu işi kendim halletmek istiyorum, en azından idareten de olsa düzgünce tutsun. Şöyle sağlam bir şey lazım çünkü tavan döşemesi sarktı hangi yapıştırıcıyla tutar diye kime sorsam sıcağı gördü mü yine bırakır, bally falan kullanma kusma yapar diyorlar. İnternette sprey yapıştırıcılar var ama hangisi iş yapar emin olamadım. Tavandaki o sacın ısı yalıtımı da pek iyi değil gibi, elleyince fırın gibi sıcak oluyor. Bu iş için özel yüksek ısıya dayanıklı bir yapıştırıcı mı lazım yoksa kaliteli bir markanın spreyini mi alayım?
Geçen gün döşemeyi tutan o plastik klipsleri kontrol ettim, o parçalar da güneşten gevreyip adeta oksitlenme gibi kararmış, dokununca elimde kalıyorlar. Eğer kendim yaparsam araya bir izolasyon malzemesi de atsam mı diye düşünüyorum. Daha önce başına gelen, kendi yapan var mı? Tavandaki o tozlanan sünger tabakayı iyice kazımam mı gerekiyor yoksa direkt üstüne sıksam tutar mı? Şöyle sağlam bir marka veya yöntem önerisi olan varsa çok makbule geçer.