Beyler 2021 model 1.3 Multijet 95lik Urban paket bir Egeam var, araç şu an 68 bin kilometrede. Üzerindeki orijinal kapaklı sac jantlardan artık iyice sıkıldım, arabayı biraz açsın istiyorum ama kararsız kaldım. Geçen bizim sanayideki jantçıya uğradım, elinde bir kaç tane replika jant var ama kafam karıştı. Sizce bu fiat egea ya hangi jant gider sizce, forumda daha önce taktıranlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Asıl korkum konforun tamamen kaçması ve ön takıma fazla yük binmesi. Özellikle 17 inç bakıyorum ama ET değeri (ofset) konusunda tereddütlerim var. Eğer yanlış bir ofsetli jant takarsak tekerlek poyra üzerine tam oturur mu yoksa dışarıda mı kalır bilemiyorum. Bazı arkadaşlar flanş (spacer) atarsan kurtarır diyor ama o da yüksek hızda balans bozar mı, poyra bilyasına fazla basınç yapar mı diye endişeliyim. Bir de tam tur döndüğümde çamurluk içindeki davlumbaza sürtme yapmaması lazım, sonuçta araba aile arabası, arkaya üç kişi bindiğinde amortisörler esneyince takur tukur ses duymak istemiyorum.
Geçenlerde bir arkadaşım 18 inç çelik jant taktı, araba resmen leylek gibi havada kaldı, arkasından yayları da presletmek zorunda kaldı. Ben öyle çok kurcalamak istemiyorum, sadece şöyle yakışıklı bir jantla yoluma bakmak niyetindeyim. WRC mi baksak yoksa orijinal Lounge paket jantı mı bulsak daha mantıklı olur? Bijon aralığı 5x98 olduğu için seçenek de kısıtlı zaten, çoğu jant 5x100 olduğu için bijon deliklerini mi genişletmek lazım yoksa direkt uyan bir şey mi bulmalı? Bu konularda teknik bilgisi olan veya kendi aracında farklı kombinasyonlar deneyen varsa bir el atsın. Özellikle süspansiyon sertliği ve lastik yanak kalınlığı konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.