2018 model Megane 4 aracım var, daha yeni 115 bin kilometreyi devirdik. Her sene kış gelince lastikçide sıra beklemekten, o lastik oteline dünya kadar para bayılmaktan, bir de her değişimde jantların çizilmesinden gına geldi artık. Geçen gün jantların oradaki basınç sensörü arıza verdi, lastik değişimi sırasında herhalde birine zarar verdiler, ekranda uyarı ışığı yanıp sönüyor. Bir de geçen sene kışlıklara geçerken sibop iğnelerinden biri kaçırmaya başladı, sanayiye git gel yapmaktan işi gücü bırakır olduk. Artık karar verdim, bu kışa girmeden sağlam bir set alıp 3-4 sene kafam rahat gezmek istiyorum.
İnternette araştırınca çok kafa karıştırıcı şeyler gördüm. Kimisi İstanbul karında yolda kalırsın diyor, kimisi yazın sıcakta çok ses yapar, çabuk aşınır diyor. Bana hem sessiz hem de özellikle yağmurlu havada yolu rayda gidiyormuş gibi tutan bir şey lazım. Geçenlerde bizim ABS sensörü de bir oksitlenme yapmış, frene basınca sistem geç tepki veriyor gibi hissettim, bir de üstüne dişleri bitik lastikle canımızı tehlikeye atmayalım. Özellikle Michelin CrossClimate 2 veya Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 kullanan var mı aranızda? Sizin bu konudaki 4 mevsim lastik tavsiyesi ve yorumları nedir, bu modellerden hangisi daha uzun ömürlü olur?
Araba zaten süspansiyon olarak biraz sert, lastik iyice konforu bozsun istemiyorum. Rot-balansçıya gittim geçen, ön takımlarda hafif boşluk var ama lastiklerin de diş derinliği 3 mm altına inmiş, değişim şart dedi. İstanbul trafiğinde, o dur-kalklarda ve asfaltta aşınması nasıl olur, yanakları çok yumuşak mıdır? Eğer tecrübesi olanlar, ben şunu aldım, şu kadar kmdir kullanıyorum diyen varsa şu 4 mevsim lastik tavsiyesi ve yorumları başlığı altında fikirlerini paylaşırsa çok makbule geçer. Haftaya maaşı alınca siparişi geçmeyi planlıyorum, yanlış bir tercih yapıp parayı çöpe atmayalım.