Beyler selam, 2012 model 185.000 kilometredeki Toyota Corolla aracımı benzin fiyatları belimizi büktüğü için geçen hafta sanayiye bırakıp en sonunda LPG taktırdım. Kit olarak Atiker Grand serisi tercih ettik. Montaj bittikten sonra ilk iki gün araba rölantide acayip dalgalanma yaptı, hatta ışıklarda durunca stop ediyordu. Tekrar ustaya götürdüm, bilgisayara bağladılar. Sorun map sensörü bağlantısındaki bir temassızlıktan kaynaklanıyormuş, bir de enjektör kütüğü üzerindeki kablolarda oksitlenme tespit ettiler. Parçaları elden geçirip ayarını tekrar yapınca arabanın gidişi kendine geldi, şu an performanstan yana bir sıkıntım yok.
Ancak usta montaj bitince elime bir dosya dolusu fatura, proje ve tadilat evrakı tutuşturdu. Bunlarla gidip muayeneye girmen lazım dedi ama benim işler çok yoğun, bir türlü randevu alıp gidemedim. İnternette araştırırken kafam karıştı; kimi diyor fatura kesildikten sonra 30 gün vaktin var, kimi diyor süre sınırı kalktı. Bu LPG ruhsata işletme süresi konusunda güncel mevzuatı bilen var mı? Eğer bu süreyi geçirirsem trafik çevirmesinde yakalanırsam cezası ne olur ya da muayenede dosyam geçersiz sayılır mı?
Bir de ruhsat değişimi sırasında emniyete gitmeye gerek kalmadı, noterden hallediliyor diye duydum ama süreç tam olarak nasıl işliyor? Elimdeki projeyle direkt TÜVTÜRKe gitsem yeterli mi yoksa önce başka bir yere uğramam gerekiyor mu? Özellikle regülatör seri numarasıyla projedeki numaranın tutmaması gibi durumlarda muayeneden bırakıyorlarmış diye bir duyum aldım, başından böyle bir süreç geçen varsa yeşillendirirse çok sevinirim. Şimdiden eyvallah.