Beyler başım 2014 model 185 bin kmdeki Golf 1.6 TDI ile dertte. Yaklaşık iki haftadır araba her 300-400 kilometrede bir soğutma suyunu kontrol edin uyarısı veriyor. Kaputu açıyorum, su seviyesi minimumun altına inmiş. Altına bakıyorum zerre sızıntı yok, otoparkta beklediği yer kupkuru. Ustaya götürdüm, basınç testi yaptık, hortumlarda veya bağlantı noktalarında hiçbir sıkıntı çıkmadı. Yani resmen motor suyu eksiltiyor ama kaçak yok, suyun nereye gittiği belli değil.
Acaba genleşme kabı kapağındaki valf mi bozuldu diye düşündük, kapağı sıfırıyla değiştirdim ama nafile. Araba sabahları ilk çalıştırmada hafif bir sarsıntı yapıyor, sanki silindirlerden birine su yürüyor gibi. Yağ çubuğunu çektim, yağda köpürme veya tahinleşme yok, yani yağ soğutucusu sağlam gibi duruyor. Egzozdan beyaz duman da atmıyor ama bir yerlerde bir gizli kaçak var çözemedik.
Daha önce başına gelen var mı? EGR valfi içten kaçırıyor olabilir mi yoksa direkt silindir kapak contası yolcusu muyuz? Devirdaim pompasının oralarda da herhangi bir oksitlenme veya antifriz izi göremedik. Hararet müşürü veya radyatör tıkanıklığı bu kadar su eksiltir mi? Masraf büyümeden bir yol gösterin, sanayide herkes farklı bir şey söylüyor, boşuna parça değiştirmek istemiyorum.