Beyler selam, 2015 model 142 bin kilometredeki Opel Astra J aracımda yaklaşık bir haftadır çok sinir bozucu bir durum var. Arabayı geri vitese taktığım an arkada hiçbir engel olmamasına rağmen park sensörü sürekli ötüyor ve sanki duvara sıfır yanaşmışım gibi kesintisiz bip sesi veriyor. İlk başta yağmur yağdı arkası çamur oldu ondandır diye düşündüm, indim bezle sensörlerin üzerini iyice sildim ama nafile. Düğmeden kapatmasam içeride durulacak gibi değil, kafam şişti resmen.
Dün bizim buradaki sanayide bir elektrikçiye uğradım, bilgisayara bağladık ama ekranda net bir hata kodu düşmedi. Usta, tamponun arkasındaki kablo tesisatında bir temassızlık veya soketlerde oksitlenme olabileceğini söyledi. Hatta belki de bagaj havuzunun oradaki park sensörü beyni su almıştır, devreleri kontrol etmek lazım dedi ama vakti yoktu detaylı bakamadı. Sensörlerin gözlerini tek tek dinledim, hepsinden o hafif tık tık sesi geliyor yani güç gidiyor gibi duruyorlar ama sistem neden sürekli engel var gibi algılıyor anlamadım.
Daha önce başına gelen var mı? Bagaj döşemesinin altındaki sigorta tablosuna mı baksam yoksa direkt sensörlerden birini değiştirmem mi gerekir? Arka tamponu indirtmeden bu işi pratik bir yolla çözebilir miyiz merak ediyorum. Sensörlerden biri bozulunca sistemin tamamını mı kilitliyor yoksa sadece o bölgeyi mi etkiler? Başına gelen veya şu parçayı kontrol et diyen çıkarsa çok makbule geçer, valla geri geri yanaşırken her yer kör nokta kaldı, korkudan yanaşamıyorum hiçbir yere.