Beyler 2006 model 240 binde Megane 2 aracım var, yaklaşık bir haftadır megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo. Sabah işe gideceğim, kartı yuvaya sokuyorum tık yok. Ekranda o lanet yazı çıkıyor; kumanda kapıları açıyor, bagajı açıyor ama marş basmaya gelince Card Not Detected diyip kalıyor. Düğmeye basınca sadece bir tık sesi geliyor ama o marş motoru dönmüyor. Birkaç kere çıkartıp takınca bazen algılıyor bazen 10 dakika uğraştırıyor, sinirden kartı kıracak noktaya geldim.
Geçen sanayide elektrikçi bir arkadaşa baktırdım, kartın içindeki antende veya çiplerde oksitlenme olabilir dedi. Kartı açıp lehim tazeledi ama sorun tam çözülmedi, iki gün sonra yine aynı şeyi yapmaya başladı. Araç içindeki kart okuyucu ünitesinde mi sıkıntı var yoksa direkt immobilizer beyni mi gidik anlayamadık. Sigorta kutusuna baktık, sigorta atmış mı diye kontrol ettik hepsi sağlam görünüyor. Arada bir direksiyon kilidi açık uyarısı da veriyor, her şey birbirine girdi.
Başına gelen varsa bi akıl versin, bu megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo muhabbeti yüzünden yolda kalmaktan korkuyorum. İkinci el bir okuyucu alıp taksak beyinle eşleşmesi gerekir mi yoksa direkt tak-çalıştır olur mu? Ustalar kartın içindeki bobin kopmuş olabilir diyor ama yedek kartla da denedim o da aynı şeyi yapıyor. Sorun büyük ihtimalle araç tarafındaki soketlerde veya okuyucunun kendi devresinde. Daha önce bu sorunu yaşayan veya kesin çözümünü bilen var mı?_