Beyler selam, 2014 model 185 bindeki Passat B7 aracımda birkaç gündür ciddi bir sıkıntı var. Arabayı hafta sonu yıkamacıya verip aldım, o günden beri geri vitese taktığım anda arkada hiçbir engel olmamasına rağmen park sensörü sürekli ötüyor. Öyle kesik kesik uyarı sesi de değil, sanki duvara milim kalmış gibi dııııt diye takılı kalıyor. Multimedya ekranındaki mesafe çizgileri de kıpkırmızı ve en yakında görünüyor, arabanın içinde kafa bırakmadı vallahi.
Bugün bizim mahalledeki elektrikçiye uğradım, cihazla arıza tespiti yaptık. Bilgisayarda arka sağ iç sensörde hata kodu görünüyor ama usta tesisatta oksitlenme olabilir veya tazyikli su yüzünden sensörün içine su kaçmıştır dedi. Bagaj döşemesinin hemen altındaki park sensörü beyni kısmına baktık, orada bir sıvı teması veya ıslaklık göremedik. Sigorta kutusundan ilgili sigortayı söküp taktım belki sistem kendini resetler diye ama sonuç yine aynı. Sensörlerin üzerini mikrofiber bezle iyice kuruladım, hatta saç kurutma makinesiyle uzaktan hava tuttum yine düzelmedi.
Daha önce başına benzer bir durum gelen var mı? Tamponu indirmeden bu PDC sensörü soketlerini kontrol etmenin veya kurutmanın pratik bir yolu var mıdır? Yoksa direkt sensör mü bozulmuştur, yenisini mi alalım? Araba durup dururken her geri viteste öttüğü için park etmek resmen işkence oldu, sensörü komple kapatmak da istemiyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.