Beyler selam, 2015 model 128 bin km’deki Ford Focus Titanium aracımda yaklaşık iki haftadır çok can sıkıcı bir mevzu var. Arabayı geri vitese taktığım an multimedya ekranı direkt masmavi oluyor. Yani kılavuz çizgileri falan da gelmiyor, ekran bildiğin düz mavi. Geri görüş kamerası mavi ekran hatası sebebiyle dar sokaklarda park etmek resmen işkenceye dönüştü, alıştık bir kere teknolojiye, ekransız kendimi kör gibi hissediyorum. İlk başlarda vitesle oynayınca ya da bagajı açıp kapatınca görüntü bir anlık gelip gidiyordu ama artık tamamen gitti.
Geçen gün sanayide bizim her zamanki elektrikçiye uğradım, bagaj kapağının döşemelerini falan söktürdüm. Kameranın girişindeki soketlerde acaba oksitlenme mi var diye kontrol ettik, hatta kontak spreyiyle güzelce temizledik ama sonuç değişmedi. Usta, bagajın menteşe kısmından geçen kablo demeti içinde kırılma olabileceğini söyledi; çünkü bu kasalarda o bölge çok geriliyormuş. Multimedya ünitesinin arkasındaki video sinyal kablosunu da ölçtük, oraya kadar enerji geliyor gibi ama görüntü sinyali bir yerde kesiliyor.
Kameranın kendisindeki görüntü sensörü mü arızalandı yoksa bagaj kapağının içindeki kamera beyni dedikleri modülde mi bir sıkıntı var bir türlü emin olamadık. Sigorta panosundaki ilgili sigortayı da kontrol ettim, o da sapasağlam. Aranızda daha önce bu geri görüş kamerası mavi ekran hatası ile karşılaşıp sorunu kökten çözen var mı? Boşuna kamerayı değiştirmeyelim şimdi, eğer kablodansa boşuna masraf yapmayalım diyorum. İstanbul Avrupa yakasında bu işin piri, şu parçayı değiştir düzelir diyebilecek bir usta tanıdığı olan varsa önerilere açığım.
Category ID: 3