Beyler selam, elimde 2014 model bir Volkswagen Passat 1.6 TDI var, araç şu an 215.000 kilometrede. Geçen hafta yolda giderken şanzıman bir anda kendini korumaya aldı ve ekranda arıza uyarısı verdi. Sanayiye çektik, usta bilgisayara bağladığında şanzıman beyni (mekatronik) kısmında iletişim kopukluğu olduğunu söyledi. Soketleri kontrol ettiğimizde pinlerde ciddi bir oksitlenme ve kablo tesisatında kaçak bulduk. Üstüne bir de solenoid valf grubunda basınç kaybı varmış, araç vitesleri çok sarsıntılı geçirmeye başlamıştı. Yaklaşık 45 bin lira masraf çıkarınca artık bu araba beni yordu, tamirini yaptırıp elden çıkarmaya karar verdim.
Bir akrabamla anlaştık, aracı ona devredeceğim ama işleri sebebiyle satışı ocak ayının ilk haftasına, yani 2026nın başına bıraktık. Benim merak ettiğim konu ise şu; malum her yıl başında yeniden değerleme oranıyla her şeye zam geliyor. Aranızda şimdiden bir öngörüsü olan var mı, noter satış ücreti ne kadar 2026 yılında olur? Geçen seneki artışları düşününce noter masrafı ciddi bir kalem haline gelmeye başladı. Alıcıyla masrafı bölüşeceğiz ama bütçeyi ona göre ayarlamam lazım.
Daha önce başına gelen vardır belki, krank mili sensörü ve ana sigorta kutusu tarafındaki temassızlıkları da giderdim, araba şu an çiçek gibi oldu ama noter kapısında sürpriz bir rakamla karşılaşmak istemiyorum. Noter satış ücreti ne kadar 2026 civarında olur, bu konuda resmi bir çalışma ya da tahmin duyup okuyan var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim, arıza konusunda da benzer sorun yaşayan varsa tecrübelerimi aktarabilirim.