Arkadaşlar 2006 model 1.5 dCi Megane 2 aracım var, daha 220 bin kilometrede ama bu elektronik aksam beni bezdirdi. Sabah işe gideceğim, kartı yuvaya sokuyorum ekranda pat diye megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo. Kaç kere çıkarıp taktım, yedek kartı getirdim evden o da aynı. Düğmeye basıyorum tık yok, marş basmıyor, sadece o sinir bozucu uyarı yazısı çıkıyor. Direksiyon kilidi de açılmıyor, öylece kaldım kapının önünde çekici bekliyorum.
Geçen hafta sanayide bi elektrikçiye gösterdim, kart okuyucu yuvasının içindeki tırnaklar kırılmış olabilir dedi ama içini açıp baktığımızda lehimlerde falan bir problem görünmüyordu. Acaba bu kart okuyucunun arkasındaki soketlerde mi bir temassızlık var yoksa UCH beyni tarafında mı bir sıkıntı çıkardı anlamadım. Kartın içindeki bobinlerde oksitlenme veya temassızlık olsa hadi biri bozuk diyelim, ikisi birden neden aynı anda sapıtır? Okuyucu bobini mi bitti nedir, usta en son kart okuyucuyu komple değiştirelim dedi ama dünya para istiyorlar çıkmasına bile.
Daha önce başına gelen var mı? Bu immobilizer sistemiyle alakalı bir durum mu yoksa sadece basit bir sigorta panelindeki bir temassızlık mıdır? Durduk yere megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo, bazen kartı yuvanın içinde biraz yukarı doğru kastırınca algılıyor gibi oluyor ama sonra hemen bağlantı kopuyor. Kendi başıma söküp temizleyebileceğim bir yer var mı yoksa direkt beyinciye mi gitmem lazım, tecrübesi olanlar bi el atsın ona göre yol izleyelim.