Beyler selam, elimdeki 2005 model Fiat Punto 1.3 Multijet artık canıma tak etti. 280 bin kilometrede araba, her gün yeni bir macera yaşıyoruz. Geçen gün yolda giderken çat diye stop etti, bir daha da tık demedi. Sanayiye çektik, usta bilgisayara bağladı abi bunun krank devir sensörü gitmiş, ayrıca motor beyni su almış, pinlerde fena oksitlenme var dedi. İşin yoksa şimdi çıkma beyin ara, kodlatmaya çalış falan dünya masraf. Zaten daha önce de EGR valfi tıkandığı için araba yokuşta bayılıyordu, kurum temizliği yaptırmaktan bıktım usandım artık.
Bu araba babadan kalmaydı, artık kendi paramla sanayi yüzü görmeyeceğim, daha genç ve temiz bir şey almak istiyorum. Şehir içinde işe git gel yaparken beni üzmeyecek, kronik arızası olmayan, parçası ucuz bir araç lazım. Bütçem 600-650 bin TL civarı. Otomatik mi baksam yoksa bu bütçeye sağlam manuel bir Japon mu alsam karar veremedim. İlk arabam ne olmalı tavsiyeler kısmında tecrübeli arkadaşlardan özellikle yürütme maliyeti düşük model önerileri bekliyorum.
Donanım çok önemli değil, yeter ki sabah marşa bastığımda acaba neresi bozulacak diye düşünmek istemiyorum. Usta usta gezmekten, her ay bir sensör değiştirmekten yoruldum. Sizce bu bütçe bandında en mantıklı seçenek ne olur? Tavsiyelerinize açığım.