2015 model 1.5 dCi Clio 4 Joy paket aracım var, şu an 142.500 kilometrede. Aracı aldığımdan beri şehir içinde pek fark etmiyordum ama ne zaman çevre yoluna çıkıp 90-100 km/s hızı geçsem, şoför tarafındaki camın üst köşesinden inanılmaz bir ıslık sesi gelmeye başlıyor. Sanki kapı tam kapanmamış ya da cam bir milim açık kalmış gibi bir uğultu var. Sanayiye götürdüm, kaportacı kapı ayarı bozuk dedi, menteşelerden ayar yaptı, kapıyı biraz daha içeri çekti ama sonuç sıfır. Hatta bir ara acaba cam motorunda bir temassızlık mı var, camı tam yukarı basmıyor mu diye düşündüm; elektrik bağlantılarında oksitlenme ihtimaline karşı cam motoru sigortasını ve tesisatını kontrol ettirdim ama mekanik tarafta bir sıkıntı çıkmadı.
Bu lanet olası Clio 4 rüzgar sesi çözümü için forumlarda denilen her şeyi tek tek uyguladım. Dikiz aynasının oradaki o plastik parçanın içini süngerle doldurdum, kapı fitillerinin içine akvaryum hortumu çektim, hatta kapı birleşim yerlerini koli bandıyla bantlayıp deneme sürüşüne bile çıktım yine de o ses kesilmedi. Bazı usta geçinenler kapı içindeki hava tahliye valf yapısından kaynaklanabileceğini, oradan giren rüzgarın döşeme içinden ses yaptığını söylüyor ama ne derece doğru bilemedim. Arabadan soğudum resmen, yan koltuktakiyle konuşurken sesimi duyuramıyorum, sürekli bir fısss sesi kulaklarımın içinde.
Ayrıca sol dikiz aynasının oradaki dış ısı sensörü çevresinde bir boşluk vardı, rüzgar oradan girip aynanın içinden ıslık yapıyor dediler, orayı da kapattım ama nafile. Trim seslerine zaten Clio binicisi olarak alışmıştık da bu rüzgar sesi artık psikolojimi bozmaya başladı. Aranızda bu sorunu kökten halledebilmiş birisi var mı? Fitilleri komple sıfırıyla mı değiştirmeliyim yoksa bu kapı sacına içeriden bitüself tarzı bir yalıtım mı yaptırmak lazım? Tecrübeli arkadaşlardan, özellikle aynı model araca sahip olanlardan acil bir akıl bekliyorum.