Beyler 2015 model 168.000 kmdeki Opel Astra J kasa aracımda bir haftadır far sensörü çalışmıyor mevzusuyla uğraşıyorum. Normalde hava karardığında ya da kapalı otoparka girdiğimde tık diye yanan farlar şimdi hiçbir tepki vermiyor. Far anahtarını Auto konumuna aldığımda ekranda ne bir uyarı çıkıyor ne de ışıklar yanıyor. Başına gelen var mı bilmiyorum ama canımı sıkmaya başladı bu durum, gece sürüşlerinde sürekli manuel aç kapa yapmak zorunda kalıyorum, otomatiğin konforuna alışınca zor geliyor.
Geçen gün bizim buradaki sanayiye uğradım, usta bilgisayara bağladı ama sistemde herhangi bir hata kodu vermedi. Sigorta kutusuna baktık, ilgili sigorta sağlam görünüyor ama usta belki sensörün bağlı olduğu soketlerde oksitlenme olmuştur ya da gövde kontrol ünitesi dediğimiz modül tetiklemiyordur dedi. Dikiz aynasının oradaki o kutuyu sökmeye cesaret edemedim, içindeki sensör gözü mü bozuldu yoksa tesisatta mı bir kopukluk var emin değilim. Yağmur sensörü tıkır tıkır çalışıyor ama farlarda tık yok.
Daha önce bu tarz bir arızayla karşılaşan, sensörü temizleyip düzelten ya da direkt değişim yoluna giden var mı? Boş yere beyin tamiri falan diye kucağa oturmayalım, basit bir soket oksitlenmesi mi buna sebep olur yoksa sensör mü miadını doldurdu? İşinin ehli bir elektrikçi arıyorum aslında ama önce sizden bir fikir alayım dedim. Benzer durumu yaşayanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim, ona göre yol izleyeceğim.