Dün akşam 185 bin kilometredeki 2014 model Golf 7 aracımla E-5 üzerinde sağanak yağışa yakalandım, tam o esnada silecekler bir anda camın ortasında küt diye durdu. Silecek kolunu ne kadar aşağı yukarı oynatsam da, en hızlı kademeye alsam da tık yok. Fıskiyelere basıyorum su da atmıyor, o alışık olduğumuz silecek motoru sesi de gelmiyor. Yolun ortasında öylece kaldım, görüş sıfıra indi. Kafayı yiyeceğim, silecekler çalışmıyor sigortası nerede bu arabanın? Kaputun altındaki büyük sigorta kutusunda mı yoksa direksiyonun altındaki panelin arkasında mı kalıyor?
Daha önce benzer bir şey başına gelen var mı? Bazı forumlarda silecek motoru kablolarında oksitlenme olabileceği ya da BCM yani konfor beyni üzerinden bir arıza verebileceği yazılmış. Ama durup dururken motorun yanacağını ya da beynin arıza yapacağını pek sanmıyorum. Sigorta kutusunun kapağını açtım ama bir sürü farklı amperde sigorta var, hangisinin sileceklerle alakalı olduğunu şemadan bir türlü çözemedim. Rölelerden birinin takılı kalma ihtimali var mı ya da silecek kolu içeriden temassızlık mı yapıyor merak ediyorum.
Sanayiye gitmeden önce şu sigortayı bir kontrol edeyim diyorum çünkü ustaya gidince direkt silecek motoru değişecek deyip dünya para isteyecekler. Eğer sigorta sağlamsa motorun kömürleri mi bitti yoksa tesisatta mı bir kısa devre var onu da anlamış değilim. Aracın diğer tüm elektrikli aksamları, cam otomatikleri falan canavar gibi çalışıyor ama sileceklerde tık yok. Tam yerini veya numarasını bilen biri varsa tarif ederse çok makbule geçer, bu yağmurlarda arabayı bu şekilde kullanamıyorum.