Beyler 2017 model Megane 4 aracım var, şu an 115 bin kilometrede. Geçen hafta kışlık lastikleri taktırdıktan sonra kadranda o malum sarı uyarı lambası yandı, bir türlü sönmek bilmiyor. Lastikçiden çıkarken biraz sür kendi kendine düzelir dediler ama 100 kilometre yol yaptım, tık yok. Yol bilgisayarındaki menüden ayar kısmına geliyorum, set tuşuna basılı tutup bekliyorum, lastik basıncı öğretiliyor yazısı çıkıyor ama öylece kalıyor. Ne yaptıysam Lastik basınç sensörü söndürme işlemini bir türlü başarılı bir şekilde tamamlayamadım, lamba hala gözümün içine bakıyor.
Bugün mahalledeki elektrikçiye gösterdim, bilgisayara bağladık ama sistemde somut bir hata kodu da düşmüyor. Usta, sibopların içindeki pillerin bitmiş olabileceğini ya da jantın arkasındaki sensör soketlerinde bir oksitlenme meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Hatta acaba ABS sensörü üzerinden mi okuyor diye kontrol ettik ama bu modellerde direkt jantın içinde TPMS beyni ile haberleşen sensörler varmış. Stepnenin havasına kadar kontrol ettik, hepsi nizami 34-32 basılı ama ekrandaki o lastikleri kontrol ettirin uyarısı bir türlü gitmiyor.
Aranızda daha önce bu sıkıntıyı yaşayan, sigorta kutusundan veya başka bir soketten bu işi çözen var mı? Sensörlerin tanesi dünya para olmuş, durduk yere hepsini değiştirmek de istemiyorum. Resetleme yaparken kaçırmış olabileceğim bir püf noktası mı var yoksa bu cihazların belli bir ömrü mü var? Bu işten gerçekten anlayan veya İstanbul içinde bu sensörlerin kalibrasyonunu profesyonelce yapabilecek bir yer tanıyan varsa yardımcı olursa çok makbule geçer. Şimdiden eyvallah.