Beyler selam, dün akşam işten dönerken bizim 2014 model 1.6 TDI 145 bin kilometredeki Golf 7 DSG araçla resmen yolda kaldım. Işıklarda durduğumda araba bir anda Şanzıman hata: Atölye! uyarısı verdi ve vites göstergesi yanıp sönmeye başladı. Aracı sağa çektim, kontağı kapatıp açtım ama vites bir türlü D’ye geçmedi, sanki boşa düşmüş gibi tepki veriyordu. Biraz bekledikten sonra zar zor hareket ettirdim ama vites geçişleri aşırı sarsıntılı ve 2-4-6 şeklinde çift vitesleri atlayarak gidiyor. Bugün sabah bizim sanayideki ustaya götürdüm, bilgisayara bağladık ve mekatronik basınç düşük hatası aldık.
Usta şanzıman içindeki hidrolik beyin kısmında basınç tüpünün gevşemiş olabileceğini ya da selenoid valf uçlarında tıkanma olabileceğini söyledi. Eğer sadece basınç tüpü güçlendirilmiş kitle değişirse kurtarırız ama kartta bir yanma veya oksitlenme varsa komple revizyon gerekir dedi. Açıkçası işin içinden çıkamadım, Golf 7 mekatronik arızası maliyeti şu an piyasada ne kadar oldu hiç bilmiyorum. Yetkili servisi aradım, onlar direkt komple parça değişimi diyorlar ve verdikleri fiyat arabanın değerinin neredeyse onda biri.
Daha önce başına gelen var mı? Bu işi sadece valf gövdesi tamiriyle veya basınç tüpü değişimiyle çözersek uzun vadede yine elimizde kalır mı? Ankara veya İstanbul taraflarında bu işin ehli, bizi kazıklamayacak bir şanzımancı tanıdığı olan varsa çok makbule geçer. Ayrıca güncel Golf 7 mekatronik arızası maliyeti hakkında yakın zamanda işlem yaptıranlar fiyat paylaşabilirse bütçeyi ona göre ayarlayacağım. Cüzdanı sanayide bırakmak istemiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.