Beyler, elimde 2015 model 165 bin kilometrede bir Opel Astra J kasa var. Geçen sene bizim sanayideki elektrikçiyle beraber heves edip araca ayarlı Amerikan park modülü taktık. Sinyaller parklarla beraber loş bir şekilde yanıyor, görüntü olarak gerçekten arabanın çehresini değiştirdi ama şimdi kafamda deli sorular var. Muayene tarihi yaklaşıyor ve bu modül işi beni biraz işkillendiriyor. Tesisatı çekerken kablo uçlarında ufak bir oksitlenme fark etmiştik, onları temizleyip modülü öyle bağladık. Modülün beyni bazen ısınma yapıyor gibi geliyor ama sinyallerde veya dörtlülerde şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
Şimdi asıl mevzu şu; internette bir sürü yazı okudum, kimisi ayarı kapatırsan geçer diyor, kimisi kablo tesisatını gördükleri an ağır kusur yazıyorlar diyor. Benim modülün ayar düğmesi kaputun içinde hemen sigorta kutusunun yan tarafına gizli. Muayeneye girmeden önce o vidayı çevirip sistemi tamamen pasif hale getirsem bile içerideki o ek kablo kalabalığı başımı ağrıtır mı? Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 yılında yönetmelikte bir değişiklik oldu mu yoksa hala hafif kusur olarak mı geçiyor? Bazıları sinyal kolu üzerinden yapılan yazılımsal Amerikan parkların geçtiğini ama modülün kalacağını söylüyor.
Daha önce bu şekilde muayeneye giren veya güncel TÜVTÜRK kurallarına hakim olan birileri varsa aydınlatabilir mi? Sırf bu iş için orijinal soketleri söküp takmak istemiyorum, malum plastik aksam zamanla kuruyor, sök-tak yaparken tırnakları kırmaktan korkuyorum. Eğer ağır kusur sayılacaksa mecburen bir hafta sonumu buna ayırıp tesisatı sökeceğim. Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 konusu hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan acil yorum bekliyorum, randevuyu haftaya aldım çünkü.