Beyler selam, 2012 model 185 bin kilometredeki Opel Astra J kasa aracımda yaklaşık iki haftadır çözemediğim bir dert var. Sabahları anahtarı çeviriyorum, araba marş alıyor ama bir türlü çalışmıyor; ancak 3-4 kerede zorla marş basıyor. İlk çalıştırmada egzozdan bildiğin çiğ gaz kokusu geliyor. Geçen bizim buradaki sanayide bir ustaya gösterdim, Ateşleme bobininden olabilir dedi, bobini ve bujileri değiştirdik ama tık yok, sorun aynen devam ediyor. Sonra LPG servisine gittim, bilgisayara bağladılar. Map sensörü değerleri aslında normal görünüyor ama usta regülatörün içindeki diyaframın kaçırıyor olabileceğini, manifolda gaz sızdırdığını söyledi.
Araba yoldayken bazen bir anda gazdan benzine atıyor, sanki tankta gaz bitmiş gibi dıt dıt ötüyor ama depo aslında yarı dolu. Regülatörün üzerindeki selenoid valf falan da sökülüp temizlendi, kablo uçlarında oksitlenme falan da yok, bağlantılar sağlam ama sıkıntı bir türlü geçmedi. Özellikle motor sıcakken durup 10-15 dakika sonra tekrar binince marş süresi aşırı uzuyor, sanki boğuluyor araba. İnternette araştırırken karşıma LPG regülatör arızası belirtileri çıktı, benim yaşadıklarımın hemen hemen aynısı gibi duruyor. Bu parça vakum hortumundan manifolda gaz sızdırıp motoru boğuyor olabilir mi? Bu regülatörün içindeki conta takımı değişse kurtarır mıyız yoksa komple yeni beyin mi taktırmak lazım? Daha önce başına gelen varsa bir akıl versin, boş yere masraf yapıp durmayalım.