Beyler selam, elimde 2015 model bir Golf 7 var, 1.6 TDI Highline paket 145 binde daha çiçek gibi ama kafama bir şey takıldı. Arabayı geçen ay aldım, üzerinde eski sahibinden kalma APP plaka var, hani şu kalın fontlu olanlardan. Görüntü çok güzel duruyor ama son zamanlarda denetimler arttı diyorlar. İçimde hep bir kuşku var; APP plaka yasak mı cezası var mı diye düşünmeden edemiyorum. Yolda giderken çevirmeye girsek polis direkt bağlar mı yoksa sadece ceza mı yazar, orijinal plakaları bagajda taşısak kurtarır mıyız emin olamadım.
Geçen gün bizim mahalledeki elektrikçi uçağına uğradım çünkü bagaj kapağındaki plaka aydınlatma modülünde bir oksitlenme fark ettim. Arada bir gösterge panelinde plaka ışığı arıza lambası yakıyordu. Usta bakarken plakaları sökmemiz gerekti, o sırada abi bu plakalarla muayeneden geçemezsin, boşuna masraf yapma orijinalini bastır dedi. Sigorta panelinden gelen kablolarda da ufak bir temassızlık varmış, onu hallettik ama usta kafama bu plaka işini soktu bir kere.
TÜV muayenesi de önümüzdeki ay geliyor, bir de bu aralar trafik ekipleri özellikle bu tip fontlara çok takıkmış diye duydum. Kimisi plakada mühür varsa bir şey olmaz diyor, kimisi mühür olsa bile standart dışı olduğu için mühür sahteciliğine girer, direkt ceza yazıyorlar diyor. Aranızda bu ara muayeneye giren veya yolda bu sebepten çevirmeye giren oldu mu? Durduk yere plakadan dolayı ceza yiyip dosya açtırmayalım, tecrübesi olanlar bir yol gösterirse çok makbule geçer.