Beyler selamın aleyküm, 2011 model 195 bin kilometredeki Volkswagen Golf 6 aracımda yaklaşık on gündür bir bela var, merkezi kilit kapıları açmıyor. Uzaktan kumandanın düğmesine bastığımda sinyaller yanıp sönüyor, içeriden o tık sesini de duyuyorum ama kapı pimlerinde tık yok. Sadece şoför tarafını manuel anahtarla açabiliyorum, diğer kapılar mühürlenmiş gibi kilitli kalıyor. Hanım çoluk çocuk binerken rezil rüsva oluyoruz, her seferinde içeriden tek tek mandalları çekerek kapıları açmak zorunda kalıyorum.
Geçen bizim mahalledeki elektrikçiye uğradım, adam sigorta kutusu sağlam görünüyor dedi ama tam emin olamadı. Kapı körüğünün içindeki kablolara baktık, orada da bir kopukluk bulamadık. Usta en son merkezi kilit beyni tarafında bir oksitlenme olabilir ya da konfor modülünde bir arıza vardır dedi ama işin içinden çıkamadı. Akü kutup başını söküp bekledik, belki sistem kendini resetler diye ama o da yemedi. Bilgisayara bağladık, 00928 - Locking Module for Central Locking gibi bir hata kodu veriyor ama parça değişimine gitmeden önce emin olmak istiyorum.
Arada bir kafasına göre düzeliyor gibi oluyor, düğmeye basınca şak diye açıyor ama sonra yine aynı tas aynı hamam. Özellikle yağmurlu havalardan sonra bu merkezi kilit kapıları açmıyor muhabbeti daha sık yaşanmaya başladı. Bu işlerden anlayan, daha önce başına gelen var mı? Kapı içindeki kilit motoru veya switch kısmında mı bir temassızlık vardır yoksa direkt beyni mi revizyona göndereceğiz? Başına gelen varsa bir yol göstersin, sanayide boş yere kucaklanmayalım.