Beyler başım 2006 model 215 bin kilometredeki Fiat Albea ile fena dertte. Araba benzinde çalışmıyor lpg de çalışıyor, sabahları marş basıyorum tık yok, ancak düğmeye basılı tutup zorla gazda çalıştırabiliyorum. Yolda giderken benzine alayım diyorum, araba sanki arkadan birisi asılıyormuş gibi yığılıp kalıyor, gaz yemiyor. Geçen gün bizim buradaki sanayiye götürdüm, usta abi benzin pompası yanmıştır dedi ama pompayı değiştirdik yine düzelmedi. Depoda çeyrek deponun altına hiç düşmem ama anlamadım bu işi, dünya para döktük hala sonuç sıfır.
Acaba sorun benzin geri dönüş valfi falan mı yoksa enjektör kütüğünde mi bir sıkıntı var? Elektrikçi bir arkadaşa baktırdım, sigorta kutusunda falan bir oksitlenme görmedi ama rölelerden şüpheleniyor. LPG beyni (ECU) benzini kesiyor olabilir mi? Krank mili sensörü olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum çünkü lpg ile canavar gibi gidiyor. Başına gelen, şuraya bak kesin düzelir diyecek bir tecrübeli arkadaş varsa çok makbule geçer, yolda kalacağız bu gidişle.
Bir de araba benzinde çalışmıyor lpg de çalışıyor diye aratınca genelde benzin filtresi diyorlar ama onu da yeni değiştirdim. Benzin rayındaki basıncı ölçtürdüm usta normal dedi. İşin içinden çıkamadık, beyin mi arızalı acaba? Bu şekilde soğuk havalarda motoru gazla çalıştırmak hem aküyü bitiriyor hem de motora zarar veriyor, acil bir yol gösterin. Boşuna parça değiştirmekten yoruldum, nokta atışı bir tavsiyeye ihtiyacım var.