Beyler selam, 2014 model Renault Megane 3 aracım var, 1.6 benzinli 142 bin kilometrede. Son iki haftadır başıma bir iş açtı, sabahları soğuk motor gaza basınca stop ediyor ve araba resmen yerinden kalkmıyor. Marşa basıyorum, ilk çalışmada hiçbir sıkıntı yok, rölanti gayet stabil duruyor ama ayağımı debriyajdan çekip hafif gaz vereyim dediğim an devir dibe vurup motoru kapatıyor. Motor biraz ısınıp hararet çizgisi kıpırdayınca düzeliyor ama o ilk 5-10 dakika tam bir işkence halini aldı, yokuş aşağı salsam bile gaz yemiyor.
Geçen hafta bizim buradaki ustaya götürdüm, bilgisayara bağladık herhangi bir arıza kaydı da düşmemiş. Boğaz kelebeği kurum bağlamıştır dedi, güzelce temizledik, adaptasyonunu yaptık ama nafile. Krank mili sensörü ya da oksijen sensörü yapabilir dediler, onları da kontrol ettik bir sorun gözükmüyor. Bujileri ve bobinleri de yeni değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. Acaba beyin soketlerinde bir oksitlenme mi var ya da rölanti valfi mi kaçırıyor anlamadım.
Daha önce başına böyle bir durum gelen var mı? Sabahları soğuk motor gaza basınca stop ediyor dedik diye sanayide herkes başka bir telden çalıyor, kimi yakıt pompasından diyor kimi de manifold hava kaçırıyor diyor. Masrafı yapıp sorunu çözememekten yoruldum, nokta atışı şu parçaya bak diyebilecek birisi çıkarsa çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.