Beyler selam, 2015 model Golf 7 aracım var, 1.6 TDI ve şu an 138 bin kilometrede. Geçen gün ışıklarda kalkarken araba bir silkeledi, sonra ekranda Vites kutusu işletim hatası diye bir uyarı verdi. Sağa çektim, kontağı kapatıp açtım düzeldi ama dün akşam otoparka girerken alttan şıkırtı sesleri gelmeye başladı. Özellikle geri viteste ve 1den 2ye geçişlerde bildiğin metal metale vuruyor gibi sarsıyor. Bilgisayara bağlattık, P17BF arıza kodu verdi. Bizim usta mekatronik basınç tüpü gevşemiş ya da içindeki o-ringler aşınmış olabilir diyor ama asıl korkum kartın yanmış olması.
Bugün sanayide birkaç yere sordum, kimi mekatronik kartı oksitlenme yapmış diyor, kimi selenoid valfler tıkanmış, komple revizyon lazım diyor. Bu DSG mereti bozulunca adamı cidden bezdiriyor. Aranızda yakın zamanda bu işi yaptıran var mı? Şanzıman yağı değişimi, işçilik ve basınç tüpü kiti dahil Golf 7 mekatronik arızası maliyeti ne kadar tutar? Malum parçalar hep ithal, Euro üzerinden geliyor diyorlar. Cüzdanı çok deldirmeden bu işten en az hasarla nasıl kurtuluruz, revize beyin mi taktırsam yoksa sıfır parça şart mı?
Usta mekatronik beyni sökülecek, tezgahta basınç testi yapılacak dedi ama fiyatlar çok havada uçuşuyor. İstanbul Avrupa yakasında bu işin uzmanı, bizi sanayide mağdur etmeyecek dürüst bir DSG ustası tanıyan varsa çok makbule geçer. Hem parça kalitesi hem de işçilik açısından tecrübelerinizi bekliyorum, araba şu an kapıda yatıyor, iyice dağıtacağız diye binmeye korkuyorum.