Beyler 2014 model 185 binde Ford Focus aracım var. Geçen sene bizim sanayideki çocuklara özenip ayarlı Amerikan park modülü taktırdım, görüntü falan aslında on numara oldu ama son zamanlarda kafamda acayip bir soru işareti var. Malum, önümüzdeki yıl muayene yaklaşıyor ve ortalıkta bir sürü laf dönüyor. Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 senesinde bu konuda bir yönetmelik değişikliği falan yapıldı mı? Bazı arkadaşlar modülü düğmesinden kapatınca sorunsuz geçiyor diyor, bazıları ise kablo tesisatında ek olduğu an ağır kusur yazıp gönderiyorlar diyor. Boş yere sök tak yapıp tesisatı mıncıklamak istemiyorum.
Geçen hafta sağ taraftaki sinyalde hafif bir temassızlık başladı, bazen yanıyor bazen yanmıyor. Sinyal kolunu çevirince sinyal rölesi çıt çıt ses yapıyor ama lamba tepki vermiyor. Kaputu açıp kontrol ettiğimde modülün girişindeki kablo uçlarında hafif bir oksitlenme ve ısınma fark ettim. Acaba sigorta kutusuna binen yükten dolayı ufak bir şase mi var yoksa modül mü miadını doldurdu anlamadım. Kendi ustama sordum, Muayeneye gitmeden önce o modülü komple iptal et, 2026 kuralları çok sıkılaştı, başın ağrır dedi ama internette hala hafif kusurla geçer diyen bir kitle var.
Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 kurallarına tam hakim olan, yakın zamanda bu şekilde istasyona giren ya da güncel mevzuatı bilen birisi varsa aydınlatabilir mi? Eğer sadece modülü düğmeden kapatmak yetiyorsa hiç dokunmayacağım. Ama istasyondaki teknisyen elemanlar kabloları kurcalayıp bu ne? diye sorarsa diye de çekiniyorum. Beyne müdahale etmeden sadece araya aparat takanlarda durum ne oluyor, tecrübesi olanlar bir el atsın. Şimdiden eyvallah.