2018 model 142 bin kilometredeki Dacia Duster aracımı hafta sonları karavan çekmek için hazırlıyorum, geçen hafta sanayide güzel bir çeki demiri montajı yaptırdım. Mekanik montaj kısmında sıkıntı yok ama usta elektrik tesisatını çekerken aracın can-bus hattına zarar vermemek için araya özel bir elektronik modül attı ve doğrudan sigorta kutusundan besleme aldı. Tesisatı çekerken stop lambalarının oradaki soketlerde herhangi bir oksitlenme olmasın diye de iyice izole ettik. Ancak şimdi kafam fena karıştı; sanayideki çocuklar başka şey söylüyor, internette başka bir şey yazıyor. Bu çeki demiri ruhsata işletme prosedürü tam olarak hangi sırayla yapılıyor?
Montajı yapan yer bana sadece bir fatura ve onaylı bir proje taslağı gibi bir şey verdi. Şimdi bu elimdeki evraklarla doğrudan muayene istasyonuna mı gitmem gerekiyor yoksa önce TSEnin kapısını mı aşındıracağız? Bir de bu işlem sırasında arabanın beyniyle alakalı bir yazılım güncellemesi ya da sistem kontrolü gerekirse muayenede sıkıntı yaşar mıyım? Prosedürü en son yakın zamanda tamamlayan varsa, hangi evrak için nereye kaç para yatırdığını ve ne kadar sürdüğünü detaylıca anlatabilir mi? Boşuna git gel yaparak hem yakıttan hem de zamandan kaybetmek istemiyorum, bu işin resmi sırasını bilenlerden yardım bekliyorum.