Beyler selam, 2012 model 215 bindeki Fiat Linea aracımda dün akşamdan beri garip bir elektrik arızası peyda oldu. Durup dururken ne korna çalıyor ne de iç aydınlatmalar yanıyor. Geçen gün arabayı detaylı iç dış yıkamaya vermiştim, muhtemelen bir yere su kaçtı ya da bir temassızlık oluştu diye tahmin ediyorum. Bagaj kapağını açtığımda da lamba yanmıyor, merkezi kilit de bazen tutukluk yapmaya başladı. Kendi imkanlarımla çözebilir miyim diye kaputu açtım ama hangisi neyin sigortası çözemedim.
Bugün sanayide bizim mahalledeki elektrikçi ustaya uğradım, adamın dükkan hınca hınç dolu, Bırak kalsın akşam bakarım diyor ama araç bana işe gidip gelirken lazım. Usta şöyle bir üstten baktı, Hüseyin abi konfor beyni tarafında bir oksitlenme olabilir ya da basit bir kısa devre röleyi attırmıştır dedi ama net bir şey söylemedi. Direksiyonun altındaki paneli söktüm, bir sürü renkli parça var ama üzerindeki yazılar silinmiş, neyin ne olduğu belli değil. Kılavuz falan da hak getire, eski sahibi kaybetmiş herhalde.
Bana acil bu kasanın sigorta kutusu şeması ve anlamları lazım. İnternette birkaç görsel buldum ama benim araçtaki dizilimle pek uyuşmuyor, her model yılında farklılık gösteriyormuş galiba. Hangi sigorta sileceklerin, hangisi kornanın ya da iç aydınlatmanın beslemesini yapıyor tek tek bilmem gerekiyor. Eğer elinde bu aracın güncel şeması olan veya hangi sigortanın kaç amper olduğunu bilen varsa paylaşırsa çok makbule geçer. Boşu boşuna sağlam sigortaları sök tak yaparak sisteme daha fazla zarar vermek istemiyorum. Sosyal medyada falan da arattım ama net bir liste bulamadım, yardımınızı bekliyorum.