Beyler selam, 2022 model VW Polo 1.0 TSI Life paket aracım var, henüz 32 bin kilometredeyim. Arabanın sürüşünden gidişinden gayet memnunum ama donanım olarak çok kısıtlı hissettiriyor. İnternette görüyorum; kadran selamlama, geri viteste sağ aynanın aşağı inmesi, ek yakıt göstergesi gibi bir ton özellik aslında beyin içerisinde varmış ama fabrikasyon olarak kapalı geliyormuş. Ben de bunları aktif ettirmek istiyorum ama kafamda deli sorular var. Şimdi ben bu vw polo gizli özellik açtırmak garanti bozar mı diye kime sorsam farklı bir şey söylüyor. Sanayideki usta Hiçbir şey olmaz, OBD2 portundan bağlanıp iki dakkada kodlama yapıyoruz, parça söküp takmıyoruz diyor ama yetkili servis danışmanıyla ayaküstü konuştuğumda Elektrik sistemine yapılan her türlü müdahale beyne zarar verebilir, garanti dışı kalır diyerek gözümü korkuttu.
Aslında benim asıl korkum, ileride herhangi bir sensör arızası ya da sigorta kutusunda oluşabilecek bir oksitlenme durumunda servisin topu bu kodlamalara atması. Sonuçta BCM dediğimiz konfor beyni üzerinden yapılıyor bu işlemler ve en ufak bir voltaj dalgalanmasında servisin sen bu arabanın yazılımıyla oynamışsın diyerek beni kapıdan çevirmesini istemiyorum. Bir de bu özellikler açıldıktan sonra servis bakımda orijinal yazılım güncellemesi atarsa her şey sıfırlanıyormuş diye duydum. Bu işin teknik boyutu nedir? Gerçekten vw polo gizli özellik açtırmak garanti bozar mı, yoksa sadece ilgili modül mü etkileniyor?
Daha önce garantisi devam ederken bu kodlamaları yaptıran, sonrasında yetkili serviste periyodik bakıma giren veya bir arıza nedeniyle garanti kapsamında parça değişimi yapan var mı aranızda? Özellikle bu gizli özellikler yüzünden garanti dışı bırakılan bir parça (mesela ABS beyni veya far sensörü gibi) oldu mu? Varsa tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim, duruma göre hafta sonu bu işe girişeceğim ya da garantinin bitmesini bekleyeceğim. Şimdiden cevaplar için eyvallah.