2015 model Ford Focus aracım var, daha 142.000 kilometrede. Geçen hafta arabayı basınçlı suyla yıkattıktan sonra bu dert başıma bela oldu. Geri vitese takıyorum, arkada hiçbir engel olmamasına rağmen park sensörü sürekli ötüyor ve o kafa ütüleyen biiip sesi hiç kesilmiyor. Ekranda da sanki arkada duvar varmış gibi mesafe çizgileri en dipte kıpkırmızı gösteriyor. Sensörlerin üzerini defalarca sildim, fön makinesiyle kurutmaya çalıştım ama bir türlü düzelmedi. Düğmeye basıp sistemi kapatmasam geri geri gitmek imkansız hale geldi, insanın sinirini bozuyor.
Geçen sanayideki elektrikçiye gösterdim, abi bunlar kronik, sensörlerden biri su almıştır dedi ama hiçbirini söküp detaylı kontrol etmedi. Acaba bu sistemin park sensörü beyni tam olarak nerede, bagajın içinde mi kalıyor? Bir de arka tamponun altındaki kablo tesisatında bir oksitlenme ya da kısa devre olabilir mi diye düşünüyorum. Sigorta kutusuna baktım, ilgili sigorta sağlam görünüyor. Daha önce başına gelen, sensör mü değiştiren yoksa tesisat tamiriyle kurtaran var mı? Boşu boşuna sağlam sensörü ya da beyni değiştirip masraf etmek istemiyorum, tecrübesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.