Beyler selam, 2016 model 145 bin kilometredeki Ford Focus aracımı geçen hafta sanayiye götürmüştüm. Bir süredir kadranda hız ibresi kendi kendine oynuyordu, bazen de ABS ışığı yakıyordu. Ustayla baktık, tekerdeki hız sensörü kablolarında oksitlenme olmuş, hatta ABS beyni soketlerinde de hafif nemlenme vardı. Hepsini spreyledik temizledik, sorun çözüldü derken dün e-devletten bir bildirim düştü. Ankara-İstanbul yolunda hız koridoru olan bir yerde 118 ile radara girmişim gözüküyor ama işin garibi sistemde fotoğraf falan hiçbir şey yok.
Benim ibre o ara zaten bozuktu, 90-100 arası gidiyordum, kesinlikle hız sınırını aşmadığıma eminim çünkü araba o ara şanzıman valf grubunda da ufak bir sıkıntı olduğu için vites geçişlerinde vuruntu yapıyordu, yani arabayı zorlayacak durumda bile değildim. Muhtemelen bu hız sensörü hatası yüzünden gerçek hızımı göremedim ya da sistemde bir yanlışlık var. Tutanak bugün posta kutusuna geldi ama üzerinde sadece yazılar var, ne bir kamera görüntüsü ne de aracın net bir karesi mevcut.
Şimdi merak ettiğim konu şu; radar cezası geldi ama foto yok itiraz ediyim mi yoksa paşa paşa gidip indirimli mi ödeyeyim? İnternette fotoğrafsız ceza iptal oluyor, delil yetersizliği sayılıyor diye bir şeyler okudum ama aranızda daha önce bu durumla karşılaşan veya mahkemeden sonuç alan var mı? Hem bu teknik arızayı (oksitlenme ve sensör hatası) bahane edip hem de delil sunulmamasından dolayı sulh ceza hakimliğine başvursam boşa mı kürek çekmiş olurum? Görüşlerinizi bekliyorum, ona göre dilekçe hazırlayacağım.
(ID 1: Genel Sohbet)