Beyler başım dertte, bizim 2012 model emektar Jetta 1.6 TDI (185.000 kmde) dün akşamdan beri saçmalamaya başladı. Yağmurlu havada yolda giderken bir anda silecekler durdu, peşine cam otomatiği ve iç aydınlatmalar da gitti. Eve kendimi zor attım, sabah baktığımda merkezi kilit de kafasına göre takılıyordu. Akü kutup başlarını söküp taktım belki beyin sıfırlanır diye ama nafile. Kaputu açıp sigortaları tek tek kontrol edeyim dedim ama hangisi neyin sigortası belli değil, kapaktaki yazılar da silinmiş gitmiş. İnternette aradım ama herkes farklı bir şey söylemiş, bana acil bu kasanın sigorta kutusu şeması ve anlamları lazım.
Sanayideki elektrikçi arkadaşa durumu anlattım, Abi konfor beyni yanmış olabilir ya da bir yerde oksitlenme vardır, her sigortayı kurcalama dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi. Önce kendim şu sigortaları bir elden geçireyim diyorum. Multimetre ile ölçüm yapacağım ama hangi amperi nereye takacağımı bilmem lazım. Özellikle silecek motoruna ve iç aydınlatma modülüne giden hatları bulmam şart. Eğer elinde bu aracın şeması olan varsa paylaşabilir mi?
Sadece sigorta da olmayabilir, rölelerden de şüpheleniyorum çünkü silecek kolunu itince tık tık ses geliyor ama hareket yok. Tesisatta bir yerde oksitlenme kaynaklı bir kısa devre mi var yoksa bir valf veya sensör hatası mı tetikliyor çözemedim. Sigorta kutusu içindeki numaraların neyi temsil ettiğini bilirsem en azından arızayı daraltmış olurum. Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler, araba kapıda yatıyor valla mağdur olduk.