Elimde 2022 model 1.0 TSI Life paket bir Polo var, araç daha 34.500 kilometrede. Arabadan genel olarak çok memnunum ama donanım olarak sanki fabrikadan biraz kırpılmış gibi hissettiriyor. Bu kadran selamlama, geri viteste sağ aynanın aşağı inmesi, ek yakıt göstergesi ve Amerikan park gibi özellikleri aktif etmek istiyorum. Geçen sanayide bir usta arkadaşa sordum, laptopu OBD2 soketine bağlayıp BCM dediğimiz gövde kontrol ünitesi yani aracın konfor beyni üzerinden iki dakikada hallederiz, orijinal yazılıma dokunmuyoruz dedi. Herhangi bir kablo kesme, ek yapma veya sigorta paneliyle oynama falan olmayacağını, sadece kapalı olan kodları active yapacağını söylüyor.
Ancak benim asıl çekincem yetkili servis tarafında. Yarın öbür gün araçta bir sensör arızası çıksa ya da elektrik tesisatında basit bir oksitlenme, kısa devre olsa bu yaptırdığım kodlamayı bahane edip beni kapı dışarı ederler mi diye düşünüyorum. Servis danışmanına sorsam zaten direkt garantiden çıkar diyecek, işlerine gelmiyor çünkü. İnternette çok fazla bilgi kirliliği var, aranızda daha önce bu yollardan geçen veya bu yüzden yetkili servisle papaz olan var mı? Gerçekten vw polo gizli özellik açtırmak garanti bozar mı yoksa periyodik bakımda bilgisayara bağladıklarında bunu hiç fark etmiyorlar mı? Tecrübeli olanlar bir aydınlatırsa ona göre bu hafta sonu gidip açtıracağım, kafam çok karışık.