Beyler artık gerçekten yıldım, 2015 model Opel Astra J kasa 1.4 Turbo aracım var, daha 135 bin kilometrede ama son iki aydır ekranda sürekli çıkan şu opel astra j kasa soğutma suyu az uyarısı bıktırdı beni. Sabah marşa basıyorum, araba daha ısınmadan hemen uyarı veriyor. Aşağı inip bakıyorum, genleşme tankındaki su seviyesi tam çizgisinde, milim eksilme yok. Ustaya götürdüm, bunlarda kronik dedi geçti ama her bindiğimde o uyarıyı ekrandan silmekten parmağım aşındı.
Geçen hafta bizim buralardaki bir özel servise bıraktım, genleşme tankı içindeki şamandıra sensörü bozulmuştur dediler. Tankı komple değiştirdik, yan sanayi de değil orijinal parça taktırdım ama sonuç yine hüsran. Sensörün kablolarını kontrol ettiler, oksitlenme falan da görünmüyor. Hatta termostat gövdesi ve su dağıtım flanşı üzerinden kaçak mı var diye basınç testi de yapıldı ama sistemde kaçak göçek yok. Araba resmen benimle kafa buluyor, su seviyesi yerindeyken bu uyarıyı neden verir bir türlü anlamış değilim.
Bazı forumlarda motor beyni (ECU) güncellemesiyle geçer falan yazmışlar ama o işlere de pek girmek istemiyorum. Acaba bu sensörün bağlı olduğu sigorta veya elektrik tesisatında mı bir sıkıntı var? Daha önce başına gelip de şuraya baktır düzelir diyecek bir tecrübeli arkadaş varsa çok makbule geçer. Aracın gidişinde, hararetinde hiçbir sorun yok ama o uyarı sesi ve yazısı sürüş zevki falan bırakmadı, arabayı sattıracak noktaya getirdi beni.