Beyler dün akşam işten eve dönerken sağanak yağmurda başıma gelmeyen kalmadı. 2014 model 165 bin kilometredeki Opel Astra J aracımın silecekleri bir anda camın ortasında takılıp kaldı. Kolu ne tarafa çevirsem fayda etmiyor, fıskiye su püskürtüyor ama kollarda gram hareket yok. Silecek motoru mu yandı yoksa basit bir elektrik arızası mı çözemedim. Motorun oradan herhangi bir yanık kokusu veya zorlanma sesi de gelmiyor, sanki bir anda akım kesildi gibi.
Bugün sabah kaputu açıp biraz kurcaladım, silecek motorunun soketinde bir oksitlenme veya gevşeme var mı diye kontrol ettim ama her şey yerli yerinde duruyor. Eğer silecek motoru yanmış olsaydı öncesinde bir yavaşlama ya da ses yapardı diye düşünüyorum. Muhtemelen sorun rölelerde veya sigorta kutusunda. İnternette silecekler çalışmıyor sigortası nerede diye çok aradım ama Astra Jler için motor bölümünde mi yoksa iç mekanda mı tam yerini bulamadım.
Daha önce başına gelen veya bu kasanın sigorta şemasına hakim olan varsa acil yardım bekliyorum. Yağmurlar başlamışken yola bu şekilde çıkmam imkansız. Direksiyon altındaki panelde mi yoksa bagajdaki sigorta panelinde mi bakmam lazım? Hangi numara sileceklerin sigortasıdır, bilen biri numarasını ya da rengini söylerse çok makbule geçer. Boş yere sanayide silecek motorunu değiştirmeye veya beyin arızası diye yüksek fiyat çekmelerine izin vermek istemiyorum.