Bizim 2014 model Opel Astra J kasa aracın geçen haftadan beri başı dertte, 165 bin kilometrede daha araba ama durduk yere göstergede kırmızı lamba yandı. Hanım koltuğu biraz sert geri itmiş, ondan sonra mı oldu yoksa başka bir şey mi var anlamadım. Başlıkta belirttiğim gibi airbag ışığı yanıyor söndürme işlemi için birkaç yol denedim ama bir türlü başarılı olamadım. Ekranda sürekli Hava Yastığı Servis uyarısı çıkıyor, her bindiğimde o ikaz sesini duymaktan valla gına geldi artık.
Sanayideki bizim usta bilgisayara bağladı, sağ koltuk yan airbag direnç yüksek falan diye bir hata kodu verdi. Koltuk altındaki sarı soketleri kontrol ettik, içine sprey falan sıktık belki oksitlenme yapmıştır diye ama ışık hala sönmedi. Usta direksiyon sargısı yani zemberekten de olabilir diyor ama kornada veya direksiyon tuşlarında hiçbir sıkıntı yok, hepsi tıkır tıkır çalışıyor. Bu airbag beyni hatayı bir kere hafızaya alınca illa servise mi gitmek lazım, OBD cihazıyla her elektrikçi silebilir mi?
İnternette bazı yerlerde dirence falan baktırın demişler ama can güvenliği sonuçta, öyle kurcalatmak da istemiyorum. Airbag ışığı yanıyor söndürme konusunda daha önce bu modelde tecrübe yaşamış, şuraya bak kesin düzelir diyecek birisi var mı? Sensör arızası mı yaşıyoruz yoksa tesisatta mı bir kopukluk var çözemedik. Boş yere airbag sargısı değişip dünyaya para vermek de istemiyorum, daha önce başına gelen arkadaşlar bir akıl verirse çok makbule geçer.