Beyler 2014 model Golf 7 aracım var, 185 bin devirdik. Geçen gün İstanbulun o sağanak yağmurunda fark ettim, silecekler ön camı temizlemek yerine iyice bulandırıyor. Özellikle yağmur sensörü devreye girip hızı artırınca silecekler saçmalamaya başlıyor, sanki camda bir katman var da onu kazıyor gibi gıcır gıcır ses çıkarıyor. Daha önce sanayide bizim kaportacıya gösterdim, abi silecek motoruna giden kablolarda oksitlenme olabilir ya da sigorta kutusunda bir temassızlık vardır dedi ama baktık ettik, motorun gücünde bir sıkıntı yok gibi duruyor.
Artık görüş mesafem iyice düştü, gece sürüşü resmen işkenceye döndü. Servis basit bir lastik takımı için dünya para istiyor, ben de parçacıdan orijinal Bosch aldım kendim halledeyim diyorum. Bu işin tam olarak püf noktası nedir, silecek lastiği değişimi nasıl yapılır detaylıca anlatabilecek olan var mı? İnternetten muz tipi dedikleri modellerden sipariş verdim ama montajda o tırnaklı mekanizmayı bir türlü çözemedim, zorlasam o plastik aksam elimde kalacak gibi duruyor.
Kırıp dökmeden, o kolun yayını fırlatıp ön camı çatlatmadan bu işi nasıl hallederiz? Bazıları servis moduna al falan diyor ama o silecek kolunu hangi konuma getirmek lazım bilmiyorum. Daha önce bu silecek mekanizmasıyla uğraşan, tırnakların yönünü bilen ya da elinde görsel rehber olan varsa yardımcı olursa çok makbule geçer. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.