Beyler selam, 2017 model Fiat Egea 1.3 Multijet aracım şu an 92.000 kilometrede ve üzerindeki fabrika çıkışlı lastikler artık miadını doldurdu. Her sene kışlık-yazlık değişim sırasındaki o rezil lastikçi kuyruklarından, balans ayarı tutturamamalarından ve her değişimde lastik başına ödediğim fahiş ücretlerden gına geldi. Geçen kış sol ön tekerdeki TPMS sensörü subabında oluşan hafif bir oksidasyon yüzünden sürekli hata alıyordum, jantı temizletip sensörü düzelttirene kadar canım çıktı. Bir de geçen ay sağ ön ABS sensörü kablosunda temassızlık oldu, usta lastiklerin dişleri bitmiş, çok titreme yapıyor ondan tetiklemiş olabilir dedi. Artık bu işlerle uğraşmak istemiyorum.
Şehir içi yoğun trafikte kullanıyorum, yılda bir iki defa da memlekete uzun yola gidiyorum. Bu yüzden sessiz, ıslak zeminde de tutuşu üzmeyecek bir set bakıyorum. Michelin CrossClimate 2 veya Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 arasında kaldım ama fiyatları malum, biraz tuzlu. Sizin tecrübeleriniz nasıl, bu 4 mevsim lastik tavsiyesi ve yorumları kısmında şunu alırsan pişman olmazsın dediğiniz bir model var mı? Özellikle yakıt tüketimine etkisi nasıl oluyor, çok ses yapıyor mu merak ediyorum.
Bir de aracın ön düzeninde rot başları ve rotiller yeni değişti, lastik seçimiyle beraber bir kez daha rot-balans yaptıracağım. Bazı kullanıcılar 4 mevsim lastiklerin 2 yıl sonra sertleşip özelliğini kaybettiğini, fren mesafesinin uzadığını söylüyor. Aranızda bu modelleri 30-40 bin kilometre kullanan varsa, diş derinliği ve kauçuk yapısı hakkındaki 4 mevsim lastik tavsiyesi ve yorumları benim için çok değerli olacak. Şimdiden vereceğiniz fikirler için eyvallah.