Bizim 2015 model emektar 1.6 TDI Passat ile geçen hafta uzun yola çıktım, araba zaten 185 bin devirdi artık ufak tefek masraflar çıkartmaya başladı. Yolda giderken fark ettim ki bizim bu tekerlek hız sensörü tarafında bir sıkıntı var sanırım, hız sabitleyici bazen kendi kendine devreden çıkıyor. Geçenlerde sanayiye götürdüm, usta bilgisayara bağladı, evlat bunun ABS beyni kısmına giden kablo soketlerinde oksitlenme var, temassızlık yapıyor, o yüzden hız verisini doğru okuyamıyor olabilir dedi ama o an vaktim yoktu parçayı bekleyemedik, yaptıramadım.
Neyse, yolda giderken ayağımız biraz ağır gelmiş herhalde, dün eve bir tebligat geldi ki sormayın. Mevzu şu, e-devlet üzerinden kontrol ettim radar cezası geldi ama foto yok itiraz ediyim mi diye kara kara düşünmeye başladım. Ceza tutanağında sadece saat ve hız yazıyor ama ne bir görüntü var ne de yolda durdurup yüzüme okuyan bir trafik polisi oldu. Bizim arabadaki o sensör arızası yüzünden mi kadran yanlış gösterdi yoksa aletler mi hatalı ölçtü emin değilim ama ortada kanıt sunulmaması canımı çok sıktı.
Daha önce başına böyle bir durum gelen, fotoğrafsız cezayı iptal ettiren var mı? Sulh Ceza Hakimliğine dilekçe versem, arabadaki bu teknik arızayı ve soketlerdeki oksitlenme durumunu da belirtsem bir sonuç çıkar mı? Sonuçta elimizde veri yok, sadece bir kağıt parçasıyla bu kadar ceza ödemek zoruma gidiyor. Hukuki süreçte delilsiz ceza olmaz mantığıyla yürüsem şansım ne olur, boşuna dilekçe parası masrafı yapmayalım şimdi. Bilgisi olanlar, usta şoförler bir yol gösterirse çok makbule geçer.