Beyler başım dertte, 2012 model 1.6 TDCi Ford Focus aracım var, daha 165.000 kilometrede. Dün akşam eve sorunsuz geldim, park ettim ama sabah işe gitmek için kontağı çevirdiğimde marş basıyor ama araba çalışmıyor bir türlü. Aküde sorun yok, marş motoru canavar gibi dönüyor ama motor o son ateşlemeyi yapıp bir türlü canlanmıyor. Sanki motora yakıt gitmiyor ya da bir şey motorun çalışmasını engelliyor gibi. Gösterge panelinde herhangi bir motor arıza lambası da yakmadı ama tık yok araba yattığı yerde kaldı.
Mahalledeki ustayı çağırdım, ayaküstü bir baktı; Krank mili sensörü oksitlenme yapmış olabilir ya da yakıt geri dönüş valfi basıncı tutmuyordur dedi ama emin olamadı. Bilgisayara bağlamadan bir şey diyemem diyor. Araba daha önce bir iki kere seyir halindeyken tekler gibi yapmıştı ama önemsememiştim. Acaba sigorta kutusundaki yakıt pompası sigortası mı attı yoksa direkt enjektörlerde mi bir sıkıntı var? Daha önce başına gelen, bu marş basıp almama sorununu yaşayan var mı?
Bir de bu immobilizer muhabbetinden şüpheleniyorum, anahtarı tanımıyor olabilir mi? Eğer beyinle alakalı bir durumsa sanayide bizi sağlam öperler şimdi. Çekici çağırmadan önce kendi başıma kontrol edebileceğim bir yer var mı? Krank sensörünün yerini tam biliyorsanız orayı bir temizleyip denemek istiyorum. Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum, boşu boşuna sağlam parçaları değiştirmeyelim sanayide.