Beyler selam, dün akşam iş çıkışı E-5 üzerinde başıma gelmeyen kalmadı, resmen rezil olduk. Arabam 2014 model Ford Focus 1.6 TDCİ, şu an 185 bin kilometrede. Göstergeye bakıyorum yakıt daha yarıda, hatta ibre biraz daha yukarıda duruyor, yol bilgisayarı 550 km menzil veriyor ama araba bir anda teklemeye başladı ve çat diye stop etti. Kenara çektim, marş basıyorum tık yok. Meğer depo kurumuş, depo full gösteriyor ama boş olduğu için yolda kaldık. Bir bidon mazot getirip dökünce araba zor bela kendine geldi ama ibre hala yerinden oynamıyor, sanki depo hep ağzına kadar doluymuş gibi en üstte takılı kaldı.
Bugün sanayide bizim ustaya uğradım, o da elektrikçiye bir göster, yakıt şamandırası takılı kalmış olabilir dedi. Arka koltuğun altındaki kapağı açıp yakıt pompası üzerindeki kablo bağlantılarını kontrol ettim. Soket uçlarında hafif bir kararma var gibi geldi ama tam emin olamadım, acaba nemden dolayı oksitlenme mi yapmış olabilir diye düşündüm. Sigorta kutusuna da baktım, hani belki kısa devre falan vardır diye ama ilgili sigorta sağlam duruyor. Akü kutup başını söküp taktım belki beyin sıfırlanır diye ama fayda etmedi.
Daha önce başına böyle bir iş gelen var mı? Bazıları gösterge paneli arızasıdır, şamandıra bozulsa ibre hiç kalkmaz ya da dipte kalır diyor ama benimki tam tersi en tepede çakılı duruyor. Şamandıranın içindeki direnç kartı mı aşındı yoksa şase mi yapıyor anlamadım. Depoyu komple indirtmeden önce dışarıdan yapabileceğim bir test, bir temizlik yöntemi var mı? Özellikle Focus kullanıcılarından veya bu işin piri olan ustalardan tavsiye bekliyorum, yoksa her gün yolda kalma korkusuyla gezeceğiz. Şimdiden eyvallah.