Beyler selam, 2015 model 142 bin kilometredeki Astra J aracımın kışlık lastiklerini geçen hafta taktırdım, taktırdığımdan beri ekrandaki o turuncu uyarıdan kurtulamadım. Lastikçide havaları tek tek kontrol ettik, hepsini tam standardında bastık ama ne yaptıysak lastik basınç sensörü söndürme işlemini beceremedik. Yol bilgisayarından öğretme moduna alıyorum, korna çalması lazım normalde ama araba hiç tepki vermiyor, öylece menüde takılı kalıyor.
Sanayide bir elektrikçiye gösterdim, adam OBD cihazı bağladı ama sisteme bir türlü giriş yapamadı. Acaba TPMS sensörü pilleri mi bitti yoksa jantın içindeki o valf kısmında bir oksitlenme mi var anlamadım. Usta bunların beyin bazen karıştırıyor, akü kutup başını sök tak yapalım dedi, onu da denedik ama nafile. Arıza lambası hala yanıyor, sürüşe bir engeli yok ama o ışığın orada gözüme çarpması acayip sinir bozucu bir durum.
Daha önce başına gelen var mı? Bu iş için illaki yetkili servise gidip dünya para mı bayılmak lazım yoksa dışarıda bu sensör tanıtma cihazlarından olan bir yer mi bulmalıyım? Şayet sensörlerden biri bozulduysa hangisinin patlak olduğunu nasıl anlarız, sigorta panelinde buna ait bir parça var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum, vizeye gireceğim yakında, bu ışık yüzünden bir sıkıntı çıkar mı ondan da emin değilim.