2016 model 1.2 MPI Hyundai i20 aracım var, daha 82 bin kilometrede ama direksiyonun hali şu an içler acısı. Özellikle üst kısımlarda ve sol tarafta ciddi bir Hyundai i20 direksiyon soyulması durumuyla karşı karşıyayım. Başta güneşten oluyor sandım ama derisi resmen pul pul dökülüyor, sürüş esnasında insanın eline yapışıyor. Geçen hafta bizim buradaki sanayide bir döşemeciye gösterdim, usta bu kasaların kronik sorunu, malzeme kalitesi maalesef bu kadar dedi. Yetkili servise durumu çıtlattım, garanti süresi dolduğu için kullanıcı hatası, yanlış temizlik solüsyonu kullanmışsınız diyerek topu taca attılar.
İşin ilginç tarafı sadece soyulma da değil, direksiyonun üzerindeki multimedia tuşlarının etrafında da bariz bir renk atması mevcut. Geçen gün kornaya basınca bir tutukluk yaptı, acaba içerideki airbag sargısı kısmında bir oksitlenme mi var ya da tuşların altındaki devrede mi bir sıkıntı oluştu diye düşünmedim değil. Direksiyonu komple söktürüp yeniden deri kaplatmak istiyorum ama içindeki direksiyon açı sensörü veya hava yastığı soketleri zarar görür mü, ayarı bozulur mu diye de çekiniyorum. Sonuçta bu işin içinde elektronik bir beyin ve hassas bir mekanizma var.
Bir de bu i20lerde vites topuzunda da benzer bir aşınma yaşayan var mı? Benimkinde şimdilik bir şey yok ama direksiyon böyleyse o da yakında gider herhalde. Aracı yıkatırken falan torpido parlatıcı sütlerden sürdürüyorum, acaba o kimyasallar sigorta kutusuna falan gitmez ama bu deriyi mi eritiyor anlamadım. Bu Hyundai i20 direksiyon soyulması için İstanbul yakasında uygun fiyatlı ve orijinal görünümlü deri kaplama yapacak işinin ehli bir usta tavsiyeniz varsa çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.